Head
- jehněčí kýta 4 kusy
Na kapustovou přílohu
- růžičková kapusta 250 g
- sádlo 1 lžíce
Na kapustovou přílohu
- brambory 4 kusy
Postup přípravy
- Jehněčí kolínka prošpikujte klínky slaniny, osolte, lehce opepřete a vložte na rozpálené sádlo. Pozvolna opékejte. Přidejte pár snítek rozmarýny a tymiánu a také cibuli pokrájenou na klínky.
- Vložte celerovou nať, asi pět stroužků česneku pokrájených na plátky a překrojenou palici česneku. Přidejte kůži ze slaniny. Poprašte paprikou a přilijte vývar nebo vodu. Zakryté duste 45 minut až hodinu, dokud se maso nezačne oddělovat od kosti.
- Zatímco se kolínko dělá, připravte kapustu. Nasekejte ji na nudličky. Z růžičkové kapusty odkrojte tuhou spodní část a pak ji rozpulte nebo rozčtvrťte (podle velikosti).
- Cibulku nakrájejte najemno a osmažte na sádle. Přidejte nakrájený česnek, zasypte moukou, orestujte, přidejte kapustu, zalijte troškou vody, zasypte majoránkou a přidejte růžičkovou kapustu. Asi osm minut vše duste.
- Nakonec zalijte smetanou a šlehačkou, vypněte oheň a zakryté nechte dojít. Podávejte s jehněčím kolínkem a bramborou vařenou ve slupce.
- Ozdobte ochucenou zakysanou smetanou.