Head
- holoubata 2 kusy
Na šampaňskou pěnu
- citronová šťáva 1 dávka
- bílý pepř 1 dávka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
- Holoubata vykostěte. Každé překrojte na poloviny, lehce naklepejte, osolte a opepřete. Dvakrát pomleté kuřecí maso také osolte a opepřete, smíchejte se smetanou a touto fáší potřete holoubě.
- Porce poklaďte listy špenátu, doprostřed dejte větší kus jater, pak opět trochu fáše a špenátových listů. Každou porci přendejte na fresh fólii a stočte do pevného válečku. Ještě zabalte do alobalu a konce pevně uzavřete. Vložte do vroucí vody, hned stáhněte oheň a při teplotě asi 75 stupňů nechte táhnout asi tři čtvrtě hodiny. Pak vyndejte a prudce zchlaďte v ledové vodě a nechte stranou.
- Těstoviny uvařte v dostatečném množství osolené vroucí vody. Na troše lanýžového oleje opečte zbylá játra. Přidejte špenátové lístky a rucolu. Přidejte uvařené těstoviny a promíchejte. Odstavte a ve finále přidejte ještě tenké plátečky lanýže.
- Holoubata rozbalte, příčně překrojte a položte na kopeček těstovin. Těstoviny přelijte zachycenou šťávou a porci připravenou šampaňskou pěnou.
- Pěnu si připravíme těsně před servírováním. Ve vodní lázni prošlehejte žloutky s vínem, až směs začne houstnout. Osolte a okořeňte solí a pepřem, přikapejte trochu citronové šťávy a okamžitě podávejte.