Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Indické kari s květákem a hráškem

4-6 porce
do 30 minut
Indické kari s květákem a hráškem
Indické kari s květákem a hráškem Autor: Dobrého kari není nikdy dost...
Indická kuchyně je typická svou vůní a výraznou chutí koření. Římský kmín, koriandr, kurkuma a květák tvoří základ této orientální pochoutky.
Reklama

Suroviny (4-6 porce)

Reklama

Postup

  1. Na středním plameni restujte na másle nadrobno nasekanou cibuli, dokud lehce nezhnědne. Přidejte nakrájená rajčata a dále restujte po dobu 5–10 minut.
  2. Přidejte zbytek koření a důkladně promíchejte.
  3. Přidejte rajčatovou pastu a po chvíli restování i květák. Přilijte trochu vody, aby se květák uvařil. V polovině vařícího procesu přisypte zelený hrášek. Jakmile je květák uvařený, dokořeňte a podávejte. Na závěr můžete přidat trochu nasekaného koriandru podle chuti.
Reklama

Indické kari s květákem a hráškem Foto: Dobrého kari není nikdy dost...

Indické kari s květákem a hráškem, Foto: Dobrého kari není nikdy dost...

 

Dobrého kari není nikdy dost...Dobrého kari není nikdy dost – Neodolatelné recepty asijské kuchyně

Jiří Štift

Ostré, sladké, kyselé, slané, pikantní, aromatické, pálivé – pravé asijské jídlo typu „street food“ si můžete připravit doma a není to vůbec náročné.

Většinu surovin seženete bez problémů a nejlepší český šéfkuchař v oboru asijské gastronomie vás povede po ověřené cestě k jejich přípravě. Naučíte se rolky, knedlíčky, koláčky a sataje, saláty, pikantní polévky, skvělé pokrmy z woku, pokrmy zvané karí a přílohy jako indickou rýži, nudle, chleby, nány, parathy.

Vydalo nakladatelství Ikar v květnu 2014, fotografie: Alena Hrbková, počet stran: 224, doporučená cena: 349 Kč

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama