Suroviny
- květák (nadrobno nakrájený) 1 ks
- cibule 200 g
- rajčata 300 g
- římský kmín 1 a 1/2 lžičky
- hořčičné semínko (rozdrcená) 1 lžička
- chilli (mleté) 1 lžička
- kurkuma (mletá) 1/4 lžičky
- fenyklová semínka 1 a 1/2 lžičky
- čát masála (mletá) 1 lžíce
- rajský protlak 1 lžíce
- hrášek (zelený) 150 g
- máslo 100 g
- sůl
- koriandr (čerstvý) 1 svazek
Postup přípravy
- Na středním plameni restujte na másle nadrobno nasekanou cibuli, dokud lehce nezhnědne. Přidejte nakrájená rajčata a dále restujte po dobu 5–10 minut.
- Přidejte zbytek koření a důkladně promíchejte.
- Přidejte rajčatovou pastu a po chvíli restování i květák. Přilijte trochu vody, aby se květák uvařil. V polovině vařícího procesu přisypte zelený hrášek. Jakmile je květák uvařený, dokořeňte a podávejte. Na závěr můžete přidat trochu nasekaného koriandru podle chuti.