Postup přípravy
Hrášek nasypeme do hrnce a zalijeme vodou, aby byl ponořen
Když roztaje a změkne, propasírujeme ho
Přilijeme vodu, zalijeme smetanou, necháme provařit, dochutíme solí a pepřem a opečenou slaninou
Na krutony nakrájíme chleba na kostičky, které dáme opéct do trouby rozehřáté na 200 stupňů asi na 10–15 minut
Teplota: 100 a 200 °CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 5Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: 1–30Čas vaření: 1–30 minutRecipe category: polévka/ restování/ vaření/ pečeníPolévka:Hráškový krémpostup:Hrášek nasypeme do hrnce a zalijeme vodou, aby byl ponořen
Když roztaje a změkne, propasírujeme ho
Přilijeme vodu, zalijeme smetanou, necháme provařit, dochutíme solí a pepřem a opečenou slaninou
Na krutony nakrájíme chleba na kostičky, které dáme opéct do trouby rozehřáté na 200 stupňů asi na 10–15 minut
Polévka:
Hráškový krém
Lucie zvolila trošku jiný postup, než je obvyklý
Ingredience:
3 balíčky mraženého hrášku
1 až 1 a půl kelímku smetany
200 g slaniny (nakrájené na kostičky a opečené)
3 krajíce chleba