Hovězí závitek
Postup přípravy
Hovězí závitek
Maso nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe klobásou, slaninou, vejcem a okurkou, takto připravený plát zatočíme do rolády a převážeme nití. Do kastrolu na rozpálený tuk dáme opéct závitky, aby se maso zatáhlo. Vyjmeme maso a dáme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova, přidáme závitky, podlijeme vodou a dusíme do měkka pod poklicí. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme studenou vodou. Povaříme nejméně 1/2 hodiny. Uvařenou omáčku dochutíme solí, pepřem a vložíme do ní hotové závitky. Kari rýže
3 hrnky rýže propláchnuté v horké vodě dáme do kastrolu se 4 hrnky vroucí vody, přidáme kari, lžíci oleje, sůl a dusíme v troubě při teplotě 180°C zhruba 35 minut. Na talíři zdobíme zelenou petrželkou a červenou kapií. Šunková rýže
3 hrnky rýže propláchnuté v horké vodě dáme do kastrolu se 4 hrnky vroucí vody, přidáme lžíci oleje, sůl a dusíme v troubě při teplotě 180°C zhruba 35 minut. Šunku nakrájenou na malé kostičky osmažíme na pánvi s trochou tuku a vmícháme do hotové rýže. Na talíři zdobíme zelenou petrželkou a červenou kapií.
Hovězí závitek se dvěma druhy rýže
Ingredience:
- 250 g hovězí zadní
- proužek anglické slaniny
- ¼ klobásy
- ¼ vařeného vejce
- sterilované okurky
- plnotučná hořčice
- cibule
- olej
- sůl
- pepř
- 1 hrnek kulatozrnné rýže
- 100g šunky
- kari