Suroviny
Postup přípravy
1. Do hrnce se studenou vodou vložíme hovězí maso, kořenovou zeleninu, cibuli ve slupce, celý pepř, nové koření a vaříme, dokud není maso měkké. Na počátku varu čistíme z povrchu „šlem“. Tuto zeleninu již dále nepoužijeme, maso vyndáme, očistíme a nakrájíme.
2. Ve druhém hrnci na rozpuštěném másle zlehka orestujeme nakrájenou mrkev, celer a petržel, zalijeme přes síto scezeným vývarem, uvedeme do varu, ochutíme a nyní zavaříme játrové knedlíčky, které připravíme z pomletých jater, vejce, domácí strouhanky, utřeného česneku, pepře a soli. Nakonec přidáme připravené pokrájené uvařené maso.
3. Domácí nudle uvaříme zvlášť v osolené vodě, scedíme a omastíme, aby se neslepily. Při servírování je dáme na dno talíře a nalijeme vývar, který ozdobíme čerstvou petrželkou.