Head
- hovězí maso 400 g
- koření nové koření 4 kuličky
- pepř 4 kuličky
- bobkový list 2 kusy
- mrkev 1 kus
- petržel 1 kus
- celer 1 dávka
- cibule 1 kus
- petržel 1 dávka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Omyté kosti nebo přední hovězí vložíme do litru a půl osolené vody. Chvíli povaříme, potom přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a koření a dál vaříme. Když je maso měkké, se zeleninou a kořením ho vyjmeme. Maso obereme a nakrájíme. Zeleninu nakrájíme na kostičky a vývar dochutíme.
2. Dále připravíme klasickým způsobem nudle z vejce, celozrnné mouky a soli. Vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme, nakrájíme na nudličky a necháme proschnout. Přidáváme do vařící se polévky, změknou za pár minut. A můžeme podávat.