Polévka
- játra 150 g
Polévka
Head
- bobkový list 2 kus
- nové koření 2 kuličky
- cibule 1 kus
- česnek 1 kus
- natě 1 kus
- sůl 1 dávka
Postup přípravy
Do velkého hrnce se čtyřmi litry vody vložíme žebro, celou očištěnou zeleninu a koření. Vše vaříme přibližně dvě hodiny a poté vývar scedíme. Zeleninu nakrájíme na kostičky a žebro obereme. Vše vložíme zpět do proceděného vývaru.
Na knedlíčky si v mixéru rozmixujeme játra spolu s máslem a dochutíme kořením. Poté celou směs zahustíme strouhankou tak, aby nám vznikla tuhá hmota. Vytvoříme knedlíčky a uvaříme je ve vývaru. Polévku nakonec dochutíme.Na knedlíčky potřebujeme:
150 g jater
majoránka
1 lžička másla
muškátový oříšek dle chuti
strouhanka
sůl a pepř