Postup přípravy
Head
Postup přípravy
Head
Postup přípravy
Opláchnuté hovězí maso vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu. Sebereme sraženou bílkovinu a postupně přidáme koření (celý pepř, nové koření, sůl), vše necháme hodinu mírně vařit, poté vložíme do vývaru cibuli, mrkev, petržel a celer a vaříme zeleninu doměkka asi 1 hodinu. Pokud jsou maso i zelenina měkké, vše vyjmeme a vývar přecedíme do druhého hrnce. Zeleninu nakrájíme na kostičky a vložíme do vývaru.
Játrové knedlíčky: Kuřecí očištěná játra rozmixujeme, přidáme vejce, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, majoránku, petrželovou nať.Do směsi postupně přidáváme strouhanku, dokud nám nevznikne hmota, ze které se dají tvořit malé knedlíčky.Do uvařeného vývaru knedlíčky zavaříme cca 15–20 minut.