Suroviny
Postup přípravy
1
Odblaníme svíčkovou a nakrájíme silnější steaky
Naklepeme jen hřbetem dlaně
Vytvarujeme, opepříme a v oleji uložíme do chladu
Maso před restováním osolíme a na rozpáleném oleji opékáme maximálně tři minuty z každé strany
Podlijeme šťávou, kterou jsme uvařili z odřezků masa a mouky
Steaky podáváme s brambory, zeleninovým salátem a balkánskou omáčkou, kterou umícháme z kysané smetany, majonézy a nastrouhaného balkánského sýra
2
Brambory uvaříme ve slupce a skoro měkké je dáme ještě do trouby a pečeme asi deset minut
3
Připravíme salát z cherry rajčat
Rozpůlíme je a smícháme s omytým natrhaným polníčkem, který dochutíme olivovým olejem, solí, pepřem, octem a rozdrceným česnekem
Pečlivě smícháme