Ingredience - kaše
- pepř 0 g
Postup přípravy
Hlavní chod
Hovězí na víně a bramborová kaše
Ingredience:
1 kg hovězích líčekrostlinný olej250 g kořenové zeleniny2 cibulečervené vínovývar – na omáčkurozmarýnnové kořeníčesnek
Ingredience – kaše:
1 kg bramborsmetanamáslosůl, pepřmuškátový květ
Postup:
Nakrájíme a očistíme kořenovou zeleninu, část si necháme stranou na posypání nakonec, již na hotové jídlo. Maso na pánvi zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Osolíme, opepříme a s kořenovou zeleninou, s cibulí, s česnekem, rozmarýnem, novým kořením a vínem dusíme doměkka. Šťávu z masa přendáme na pánev, přidáme vývar a kousek másla – pozor, nesmí se vařit, jen ohřívat! Na oblohu orestujeme zbylou kořenovou zeleninu. Uvaříme brambory, které v hrnci důkladně rozšťoucháme. Ohřejeme si smetanu a rozehřejeme máslo. Pomalu přidáváme do brambor a nakonec přidáme trochu muškátového květu. Nakonec dáme vše na talíř a posypeme orestovanou zeleninou a okolo přilijeme omáčku.