Suroviny
- hovězí svíčková 500 g
- olivový olej 1/4 hrnku
- citronová šťáva (z 1 citronu)
- česnek 2 stroužky
- bobkový list 3 ks
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř
- dijonská hořčice 1/4 hrnku
- hladkolistá petržel (nasekaná) 15 g
- parmazán (hoblinky na ozdobení)
Postup přípravy
- Smíchejte olivový olej, citronovou šťávu a bobkové listy. Směs přelijte přes maso a nechte 30 minut marinovat.
- Rozpalte trochu olivového oleje v pánvi. Maso osolte, opepřete a prudce osmahněte ze všech stran, trvá to asi 1 minutu. Vyndejte z pánve a nechte vychladnout.
- Maso pevně zabalte do potravinové fólie a na 2 hodiny dejte do mrazáku.
- Vyndejte maso z mrazáku a vybalte z fólie. Potřete ho hořčicí a obalte v petrželce. Ostrým nožem nakrájejte na co nejtenčí plátky.
- Při podávání: Ozdobte hoblinkami parmezánu a čerstvě namletým černým pepřem.