Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180 °C, do vhodné nádoby dáme rýži a vývar a zakryjeme
Pečeme v troubě cca 40 minut, dokud se vývar nevyvaří
Na pánvi na másle orestujeme česnek a houby, osolíme, opepříme a přidáme do hotové rýže, přidáme nastrouhaný parmazán, a pokud chceme, přidáme ještě máslo, promícháme a dle chuti dokořeníme
Filety candáta pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem
Opepříme, posypeme tymiánem a chvilku necháme odležet
Pozvolna opečeme, nakonec osolíme
Hlavní chod:
Houbové rizoto s candátem
Ingredience:
- rýže Arborio
- česnek
- houby (dle chuti)
- máslo
- sůl
- pepř
- sušená bazalka a petržel
- vývar
- parmazán
- filety candáta
- olej
- citron
- pepř
- sůl
- tymián