Head
- ananas 1 konzerva
Na rýži
- petrželová nať 1 kus
- hrozinky 1 hrst
Head
- omáčka sweet and sour 1 balení
- bujón 1 balení
Postup přípravy
1
Kuřecí řízky naklepejte a z obou stran do nich vklepejte kokosovou moučku
Poklaďte je ananasem, broskvemi a modrým sýrem
Plátky masa stočte do závitků
2
Závitky opečte na oleji zprudka ze všech stran, aby se maso zatáhlo a zezlátlo
3
Pekáč vyložte závitky a podlijte je horkou vodou
Přidejte Vegetu a maso ještě si šest minut duste v horké troubě
Pak závitky vyjměte, uložte v teple a dodělejte omáčku
Smíchejte sweet and sour hotovou omáčku, šťávu z ananasu, bujon a kari
3
Sáčky s rýží propláchněte v horké vodě a dejte je vařit do vroucí slané vody pouze na polovinu času, než doporučuje návod
Nechte okapat a rýži vysypte
Na hluboké pánvi nebo v teflonovém hrnci rozpalte olej, přidejte rýži a za stálého míchání krátce osmahněte
K rýži přisypte hrozinky, hřebíček, kari a petrželku a naposledy promíchejte
Asi dvě minuty nechte zprudka ohřívat, na dně pánve se utvoří kůrčička
Pak k rýži přilijte decilitr teplé vody, přikryjte pokličkou, snižte stupeň ohřívání na minimum a duste doměkka asi dvacet minut bez míchání
VIP Prostřeno - Krampolovi - jídlo