Salát
- rajče
Head
- losos 500 g
Z8livka na salát
- limetková šťáva 2 lžíce
Head
Marináda na lososa
Head
Postup přípravy
Brambory ve slupce řádně omyjeme, nakrájíme na měsíčky a dáme na plech spolu se čtyřmi stroužky česneku a čerstvým rozmarýnem. Dáme péct na 200°C, dokud nezezlátnou.
Mezitím si připravíme zálivku jak na salát a marinádu na lososa. Do hotové marinády z česneku, olivového oleje, rozmarýnu, soli a limetky vložíme lososa. Na rozehřátou pánev dáme lososa nejprve kůží dolů a ke konci ho otočíme. Opékáme pozvolna, aby nebyl uvnitř syrový.
Hotové brambory připravíme na talíř, lehce osolíme a položíme na ně lososa. Směs salátů rozprostřeme kolem brambor a ochutíme zálivkou ze sezamových semínek.