Suroviny
- lilek 1 kus
- mozzarella 1 kus
- šunka 1 balení
- olej 1 lžíce
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Lilek nakrájíme asi na půlcentimetrová kolečka, osolíme a necháme přibližně půl hodiny vypotit. Když pustí vodu, z obou stran je potřeme olivovým olejem a osmažíme nebo ugrilujeme na stolním grilu. Mozarellu nakrájíme na pět stejných kousků. Každý zabalíme do parmské nebo jiné sušené šunky, zprudka z obou stran orestujeme nebo ugrilujeme a položíme na hotový plátek lilku.PředkrmGrilovaný lilek s mozarellou v parmské šunce
postup:
Lilek nakrájíme asi na půlcentimetrová kolečka, osolíme a necháme přibližně půl hodiny vypotit. Když pustí vodu, z obou stran je potřeme olivovým olejem a osmažíme nebo ugrilujeme na stolním grilu. Mozarellu nakrájíme na pět stejných kousků. Každý zabalíme do parmské nebo jiné sušené šunky, zprudka z obou stran orestujeme nebo ugrilujeme a položíme na hotový plátek lilku.
Předkrm
Grilovaný lilek s mozarellou v parmské šunce