Suroviny
- Sedlčanský hermelín na gril 1 balení (4 ks sýra + sáček grilovacího koření)
- Citron 1 ks
- Česnek 1 větší palice
- čerstvý tymián 4 snítky
- Olivový olej
- Sůl
- cukr krupice
Postup přípravy
- Z česneku vyloupněte 2 stroužky, zbytek stroužků zabalte do alobalu a upečte nebo ugrilujte. Upečený česnek nechte částečně zchladnout, stroužky vymáčkejte na prkénko a utřete je se solí, lžící citronové šťávy vymačkané z poloviny citronu a grilovacím kořením na pastu.
- Druhou polovinu citronu a zbylé stroužky česneku nakrájejte na plátky. Hermelíny potřete vzniklou pastou, na každý položte jeden plátek citronu, posypte ho cukrem, přidejte plátky česneku, větvičky tymiánu a špetku nastrouhané citronové kůry.
- Zakryjte kouskem pečicího papíru, zabalte do alobalu a grilujte z každé strany 5 - 7 minut.