Suroviny
- limetka 5 ks
- tequila 150 ml
- med 3 lžíce
- česnek 4 stroužky
- chilli (sušené ) 1 lžička
- kuřecí paličky 12 ks
- zakysaná smetana 100 g
- bílý jogurt 180 g
- červená cibule 1 ks
- třtinový cukr 1 lžíce
- tymián (čerstvý ) 4 snítky
- sušený česnek 3/4 lžičky
- sušená cibule (mletá ) 1/2 lžičky
- mletá pálivá paprika (červená ) 1 lžička
- sůl
Postup přípravy
- V misce vyšlehejte šťávu ze 3 limet, tequilu, med, rozmělněný česnek, chilli a 2 lžičky soli.
- Kuřecí paličky vložte do misky, přelijte marinádou, zakryjte a nechte 1 hodinu odležet v chladu.
- V misce promíchejte smetanu s jogurtem, polovinou najemno nakrájené cibule, cukrem, lístky ze dvou snítek tymiánu a kořením.
- Na grilu rozehřátém na střední žár opečte naložené kuřecí maso dozlatova, z každé strany 10 minut.
- Upečené paličky podávejte s jogurtovým dipem, tymiánem a limetami, posypte kolečky cibule.
Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.
Limetové kuře marinované v tequile se smetanovým dipem Zdroj: archiv Albert