archiv Albert

Limetové kuře marinované v tequile se smetanovým dipem

Moje hodnocení
15x

Hledáte nápad, jak oživit váš grilovací repertoár? Zkuste netradiční marinádu na kuře se svěží limetou a říznou tequilou. K tomuto jídlu perfektně pasuje jemný smetanový dip.

4 porce
30 minut
mexická

Suroviny

Postup přípravy

  1. V misce vyšlehejte šťávu ze 3 limet, tequilu, med, rozmělněný česnek, chilli a 2 lžičky soli.
  2. Kuřecí paličky vložte do misky, přelijte marinádou, zakryjte a nechte 1 hodinu odležet v chladu.
  3. V misce promíchejte smetanu s jogurtem, polovinou najemno nakrájené cibule, cukrem, lístky ze dvou snítek tymiánu a kořením.
  4. Na grilu rozehřátém na střední žár opečte naložené kuřecí maso dozlatova, z každé strany 10 minut.
  5. Upečené paličky podávejte s jogurtovým dipem, tymiánem a limetami, posypte kolečky cibule.

Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.

Další inspiraci na pořádnou masovou grilovačku najdete v našem speciálu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Albert


Přečtěte si také

Recepty