Suroviny
Postup přípravy
Cibule oloupejte, přepulte a nakrájejte na půlkolečka
V hrnci rozpusťte máslo, vsypte cibuli, stále míchejte a opatrně restujte, až bude cibule skoro hnědá
Záleží na množství cibule a teplotě, opravdu se nebojte cibuli nechat pořádně zhnědnout, samozřejmě pozor na připálení
Pak vlijte víno a za stálého míchání nechte pomalu vyvařit alkohol
Poté zaprašte lehce hladkou moukou a zarestujte
Zalijte vývarem a v hrnci spíš táhněte, pokud máte pomalý hrnec, provařte dvě hodinky na stupeň „high“
Mezitím si nakrájejte bagetu na kolečka a opečte je v troubě pod grilem
Nastrouhejte si tučnější sýr (může být i parmazán), nasypte ho na lehce zlatavé bagety a ještě krátce zapečte
Hotovou polévku podle chuti dosolte, vlijte do misek a ještě horké snězte s křupavým sýrovým toustem