Suroviny
- králičí filety (libové maso podél páteře) 500 g
- dijonská hořčice 2 lžíce
- petržel 2 hrsti
- sůl
- pepř
- olivový olej
- smetana (min. 30%) 200 ml
Postup přípravy
- Zapékací misku pečlivě zalijte olivovým olejem
- Králičí filety naskládejte do misky, přidejte dvě lžíce hořčice, osolte, opepřete, můžete ještě trochu zalít olejem, a řádně promíchejte. Tak, aby každý filet byl pěkně obalený hořčicí.
- Nasekejte petrželku a posypte filety, nešetřete!
- Zalijte smetanou a dejte do trouby zhruba na 30 minut asi na 160–170 stupňů. Jediné, co musíte udělat, je filety zbytečně nepřepéct, aby nebyly suché.
- Ideální s bramborovu kaší nebo šťouchanými bramborami. Dobrou chuť!