Suroviny
- extra virgin olivový olej 2 lžičky
- klobása 500 g
- mrkev (středně velká) 3 ks
- šalotka 2 ks
- česnek 2 stroužky
- fazole (tmavé) 2 plechovky
- vývar 500 ml
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- bílý jogurt (k podávání)
- hladkolistá petržel
Postup přípravy
- V kastrolu rozehřejte olej a asi 8 minut na něm restujte na kolečka nakrájenou klobásu. Vyjměte a nechte stranou. V kastrolu teď asi 4 minuty opekéjte na kostičky pokrájenou mrkev a nadrobno nakrájenou šalotku, případně cibuli. Osolte a opepřete, vložte prolisovaný česnek a smažte asi 1 minutu.
- Přidejte scezené a propláchnuté fazole a vývar a uveďte do varu. Vraťte plátky klobásy a povařte spolu asi 10–12 minut. Podávejte posypané najemno nakrájenou petrželkou, případně s kopečkem jogurtu.