Kokosové těsto
- bílek 5 ks
Krém
- cukr 1 sáček
Krém
- žloutek 10 ks
Ořechové těsto
- cukr 150 g
Krém
- pomazánkové máslo 150 g
- čokoláda
Postup přípravy
Připravíme si plech na pečení o velikosti 32 x 23 cm. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Bílky vyšleháme s cukrem na tuhou pěnu a postupně přidáváme kokos střídavě s moukou, kterou jsme předem smíchali s práškem do pečiva. Navrstvíme na plech, který jsme vystlali papírem, a dáme péct na teplotu 180 stupňů na 15 minut.
Zatímco se peče kokosový plát, připravíme si hnědé těsto. Ořechy smícháme s moukou, práškem do pečiva a kakaem. Bílky si vyšleháme spolu s cukrem do tuhé pěny a postupně přidáme smíchanou sypkou směs. Upečeme stejně jako kokosové těsto.
Připravíme si krém. Mléko dáme na oheň, přidáme vanilkový cukr (nebo můžeme přidat lusk vanilky, který necháme v mléce ponořený jednu hodinu) a cukr krystal, následně přidáme pudinkové prášky. Postupně zahříváme a za stálého míchání přidáváme žloutky. Když hmota zhoustne, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
Máslo vymícháme do pěny, přidáme pomazánkové máslo a následně vychladlou žloutkovou hmotu. Ušleháme hladký krém, který navrstvíme na kokosové těsto. Přikryjeme ho hnědým ořechovým těstem a trochu nádivky navrstvíme i na vršek dortu.
Vrch koláče posypeme čokoládovými hoblinami a dáme do lednice zchladit. Nakrájíme na řezy a podáváme.