Krém
Těsto
Postup přípravy
Při přípravě těsta smícháme všechny ingredience a pečeme asi 45 minut na 150 °C.
Máslo vyšleháme s cukrem a do pěny, postupně zašleháme pudink a zakysanou smetanu. Vzniklý hustý krém necháme vychladit.
Těsto potřeme vysokou vrstvou krému, který polijeme hořkou čokoládou.
Dezert
Eskymácké řezy
Ingredience:
Krém:
- ½ l mléka
- 1 kelímek zakysané smetany
- 2 lžíce moučkového cukru
- 125 g másla
- 2 balíčky kokosového pudinku
- 1 hořká čokoláda
Těsto:
- 0,5 hrnku oleje
- 1 vanilkový cukr
- 1 kypřicí prášek
- 2 vejce
- 0,5 hrnku cukru krupice
- 1 hrnek mléka
- 1 lžíce kakaa
- 2 hrnky hladké mouky
- hořká čokoládová poleva