Suroviny
Postup přípravy
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji
Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou mrkev a oloupaná a na kostičky nakrájená jablka
Dýni rozpůlíme, vydlabeme lžící semínka a nakrájíme ji na kostičky
Přidáme do polévky, zalijeme vodou a vínem
Přidáme feferonku, sůl a koření
Vaříme asi hodinu
Rozmixujeme, podle chuti přidáme sůl a citronovou šťávu
Můžeme dochutit zakysanou smetanou, kterou dáme na stůl
Teplota: 160 a 100 °CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 4Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: 1–30 minutČas vaření: 1 hodinaRecipe category: polévka/ restování/ vaření/Polévka:Dýňová polévka Hokkaidópostup:Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji
Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou mrkev a oloupaná a na kostičky nakrájená jablka
Dýni rozpůlíme, vydlabeme lžící semínka a nakrájíme ji na kostičky
Přidáme do polévky, zalijeme vodou a vínem
Přidáme feferonku, sůl a koření
Vaříme asi hodinu
Rozmixujeme, podle chuti přidáme sůl a citronovou šťávu
Můžeme dochutit zakysanou smetanou, kterou dáme na stůl
Polévka:
Dýňová polévka Hokkaidó
Polévka Květy Fialové je zajímavá tím, že do ní přidává víno, jablko i feferonku, Naďa Konvalinková si do ní dává ještě zázvor
Ingredience:
dýně Hokkaidó
mrkev
jablka
cibule
olej
Kari
víno
citron
sůl