Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Dušená kuřecí stehna na kokosovém mléce s citronovou trávou

4 porce
do 30 minut
Dušená kuřecí stehna na kokosovém mléce s citronovou trávou
Dušená kuřecí stehna na kokosovém mléce s citronovou trávou Autor: Kitchenette.cz
Asií inspirovaný recept na dušené kuřecí maso. Postup je vlastně podobný jako kuře na paprice a i podle toho můžete vybírat nebo nakládat s masem. Můžete použít celé kuře, které rozdělíte na 8 dílů nebo jen kuřecí paličky.
Reklama

Použila jsem v receptu mangold křížený se špenátem, který jsem koupila na farmářských trzích, ale můžete použít třeba jen špenát či mangold. Jen špenátu bude stačit minutka tepelné úpravy, zatímco mangold bude potřebovat o něco déle.

Bambus je volitelná ingredience, takže pokud ho zrovna nemáte doma, klidně ho můžete vypustit.

Reklama

Postup

  1. Ve větším hrnci na olivovém oleji orestujeme šalotku doměkka. Přidáme lehce osolené kuřecí maso spolu s citronovou trávou, plátky zázvoru a zprudka orestujeme, aby se zatáhlo a uchovalo si maximum šťavnatosti. Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte na plátky pokrájenou chilli papričku i se semínky nebo bez, podle stupně pálivosti, kterého chcete dosáhnout.
  2. Pokud je maso ze všech stran lehce nazlátlé, zalijeme vše kokosovým mlékem, přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Takto duste, dokud maso nebude téměř odpadat od kosti, tedy bude hotové. Záleží jak velké segmenty použijete. Přibližně 1520 minut pro větší kousky.
  3. Mezitím si omyjte špenát nebo mangold, nechte okapat a pokrájejte na širší proužky. V momentě, kdy je kuřecí maso téměř hotové, přidejte špenát, bambusové plátky a dobře promíchejte.
  4. Pokud by vám v hotovém jídle vadila citronová tráva a zázvor, můžete před přidáním špenátu stehna vyjmout a omáčku přecedit a maso spolu s omáčkou opět vrátit do hrnce a přidat špenát s bambusem.
  5. Krátce prohřejte, dosolte podle chuti a můžete podávat ideálně s rýží nebo nudlemi ozdobené čerstvým koriandrem. Já jsem použila červenou celozrnnou basmati.
Reklama

Dušená kuřecí stehna na kokosovém mléce s citronovou trávou Foto: Kitchenette.cz

Dušená kuřecí stehna na kokosovém mléce s citronovou trávou. Foto: Kitchenette.cz

 

Objevte nový food blog!

Markéta PavlejeKitchenette.cz je jeden z nejhezčích food blogů v Čechách. Jeho autorka Markéta Pavleje Šimrová je známou vizážistkou, která si z prostředí módy často odskakuje do kuchyně a tam vaří neskutečné dobroty.

I na fotkách je vidět, že Markéta má velké vizuální cítění, okamžitě na ty laskominy dostanete chuť. Na blogu najdete recepty, které určitě zvládnete uvařit, navíc jsou většinou zdravé, ze základních surovin, ideálně čerstvých a z velké části regionálních a sezonních.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama