Suroviny
- cibule 1 kus
- sádlo 1 dávka
- uzený vepřový bůček 1 dávka
- vepřová játra 1 dávka
- smetana 1 kus
- divoké koření 1 dávka
- brusinky 1 dávka
- červené víno 1 dávka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
V hrnci si na sádle orestujeme cibulku, na kterou vložíme na kostky nakrájený vepřový bůček
Přidáme divoké koření (bobkový list, nové koření, pepř celý), osolíme a podlijeme červeným vínem
Přiklopíme pokličkou a necháme vydusit do měkka
Poté vyjmeme koření, směs vsypeme do mixéru, přidáme na kousky nakrájená játra, přilijeme smetanu a rozmixujeme na hladkou kaši
Poté do půli směsi přidáme brusinky a do půli mandle
Směsi vlijeme do zavařovacích sklenic/forem a dáme sterilovat
Do hrnce vlijeme vodu, aby dosahovala asi do půli sklenic, a necháme asi hodinu sterilovat ve vodní lázni