Zmrzlina
- šlehačka 150 ml
Horké ovoce
- jahoda 400 g
Horké ovoce
Postup přípravy
Zmrzlina:Vyšlehat čtyři bílky a metlou vmíchat zbytek surovin, vlít do zmrzlinovače, po skončení míchacího cyklu přelít hmotu do misky a dát na tři hodiny do mrazáku.
Horké ovoce: Dvě lžíce másla se třtinovým a vanilkovým cukrem zpěnit v hrnci, přidat maliny, jahody, zakápnout šťávou z půlky citronu a povařit asi pět minut.
Dezert:
Domácí vanilková zmrzlina s horkým ovocem
Ingredience:
Zmrzlina:
150 ml 30% šlehačky,
150g cukru,
250 ml mléka
4 bílky,
vanilkový lusk
Horké ovoce:
400g malin,
400g jahod,
máslo,
cukr,
půlka citronu