Suroviny
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto
Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout
Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce
2
Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru
Pečeme v předehřáté troubě 30 minut
Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem
Pocukrujeme
3
Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému
Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink
Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky
Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření Předkrm:Domácí drůbeží paštika s brusinkami, toastypostup:Maso omyjeme a osušíme
Dva řízky osmažíme na rozehřátém oleji
Osolíme a opepříme
Játra omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky
Vložíme je i s nadrobno pokrájenou cibulí na olej a asi 3 minuty opékáme
Pak směs necháme vychladnout
Zbylé řízky nakrájíme na kousky a pomeleme na masovém strojku
Přidáme smetanu, zelený pepř a játra
Osolíme, opepříme
Formu vymažeme lehce tukem, vysypeme strouhankou a naplníme polovinou hmoty
Na ni položíme osmažené řízky, které překryjeme zbylým těstem
Formu dobře uzavřeme
Jemnou drůbeží paštiku pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut
Tuk slijeme a paštiku uložíme do chladu
Mezitím si rozpustíme v horké brandy předem namočenou želatinu, kterou přelijeme drůbeží paštiku
Necháme ztuhnout