Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- kajenský pepř 1/2 lžičky
- oregano (sušené) 1 lžička
- tymián (sušený) 1 lžička
- česnek (prolisovaný) 2 stroužky
- sůl
- pepř
- žampiony (nakrájené na tenké plátky) 6 ks
- cherry rajčata (rozkrojená na poloviny) 10 ks
- citronová šťáva 1
- špenát (čerstvý) 50 g
- avokádo 1/2 ks
Navíc, pokud se touto dobrotou nadlábnete už ke snídani, máte v sobě hned ráno čtyři druhy zeleniny, což je úžasné. Pokud máte po ránu opravdu velký hlad, přidejte ještě pár plátků chleba.
Postup přípravy
- Nalijte olivový olej na pánev a přidejte kajenský pepř, oregano, tymián, česnek, sůl a pepř. Zahřejte a restujte 2 minuty, než se uvolní vůně.
- Přidejte houby, rajčata a polovinu citronové šťávy a restujte asi 3 minuty, dokud zelenina nezměkne. Potom vmíchejte špenát a restujte asi minutu, dokud také nezměkne.
- Zeleninu můžete servírovat na talíři nebo ji naaranžovat na toust a ozdobit plátkem avokáda. Avokádo zakápněte zbytkem citronové šťávy a dochuťte trochou soli a pepře.
- PRIMA TIP: Připravte tuto dobrotu o víkendu jako brunch pro přátele a rodinu. Pokud jíte vejce, můžete k tomu připravit třeba ztracená vejce. Dělám to tak doma a všichni to milují.