Suroviny
- rohlík 1 kg
- sůl 1 špetka
- cibule 200 g
- slanina 600 g
- sádlo 150 g
- rajský protlak 4 lžíce
- rybízová marmeláda 3 lžíce
- cukr 2 lžíce
- sladká paprika 2 lžíce
- hladká mouka 20 g
- ocet 1 lžíce
- vývar 1 dávka
- nové koření 1 dávka
- kmín 1 dávka
Postup přípravy
Centimetrové plátky uzené kýty z divočáka ohřejeme na rozpáleném másle a snítce rozmarýnu
Masíčko podáváme s čerstvým křenem, brusinkami a toustem
Teplota: 140°CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 8Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: 1-30 minutČas vaření: 1-30 minutRecipe category: předkrm/ opékáníHlavní chod:Divoké masíčko na víně se špekovým knedlíkempostup:1
Slaninu opečeme na sádle, přidáme cibuli, osmažíme ji dozlatova, pak přidáme naporcované maso a cukr, opečeme a necháme jemně zkaramelizovat
Zaprášíme paprikou, přidáme všechno koření, ocet a rajčatový protlak a za občasného podlévaní dusíme do poloměkka
Poté odklopíme a necháme vyvařit tekutinu
Když se šťáva zredukuje na tuk, zaprášíme ji moukou, tu krátce osmahneme a přidáme suroviny na omáčku: marmeládu, víno, zase povaříme, dochutíme
Případně ještě podlijeme vývarem, podle potřeby a ve prospěch výsledné chuti
Podáváme se špekovými knedlíky
2
Na špekové knedlíky si dobře vyškvaříme slaninu na sádle
Přidáme uzený bok, který také trochu orestujeme
Z mouky, vajec a mléka udělám řídké těsto, do něj naliju slaninu se sádlem a uzeným, osolím, opepřím, přidám muškátový květ a petrželku
Nakonec vsypu nakrájené rohlíky a promíchám, chvíli nechám odpočinout, aby se rohlíky nasákly
Teprve pak udělám koule, které se vaří v páře asi 15 - 20 minut podle velikosti