Na přílohu
- cizrna 1 kus
Head
- bobkový list 2 lžíce
- pomerančový džem 1 dávka
- zázvor 1 špetka
- semínka koriandru 1 dávka
- cibule 2 kus
Postup přípravy
1
V hrnci nejprve ponoříme šunku do vroucí vody, chvilku povaříme a scedíme - tak se zbavíme přebytečné soli
2
Potom opět ponoříme do tří dílů cideru (jablečný mošt s alkoholem) a 1 dílu vody
Dále hoďte do této kapaliny 3 bobkové listy, 5 hřebíčků, 1 nahrubo nakrájenou cibuli, lžičku drceného koriandru a 2 lžíce hnědého cukru
Přikryjte a zvolna vařte při nízké teplotě 1 a půl až 2 hodiny
3 Zapněte troubu na 220 °C několik minut před dokončením vaření šunky
Maso vyndejte a vývar nevylévejte! Vychladlé maso potřete cukrem a pomerančovou marmeládou, která by měla pokrýt maso
Přidejte koriandr, zázvor a asi čtvrt hodiny pečte v troubě
Pokud nejste spokojeni s glazurou, na konci ještě asi pět minut ogrilujte, ale dejte pozor, aby se kůrka nespálila
Upečenou šunku necháme pár minut odpočinout
4
Zatímco dokončujete šunku, připravíme si cizrnu
Vyjměte cibuli z vývaru z masa, nechte okapat a osmažte na oleji asi 7 minut s 1 čerstvou cibulí, 2 nakrájenými stroužky česneku, nakrájenou chilli papričkou, špetkou soli a pepře
Cizrnu můžete povařit asi 7 minut v nálevu z plechovky nebo ve zbylém vývaru, scedíme a opečeme dalších pět minut na základu, kam si přidáme ještě kari koření
Podáváme jako „lůžko“ pod uzené maso