Head
- telecí/hovězí maso 500 g
Na omáčku
- mrkev 1 kus
- rajče 1 kus
Na omáčku
- bobkový list 1 kus
Head
- petržel 1 hrst
- strouhanka 1 lžička
Postup přípravy
1
Všechny vyjmenované suroviny na čufty smícháme v misce a necháme v lednici odležet
2
Zeleninu na omáčku rozmixujeme
Do kastrolu dáme olej a směs osmahneme a dusíme do měkka
Do směsi přidáme sůl, pepř, polévkovou lžíci rajského protlaku, stroužek česneku neoloupaného, bobkový list, kávovou lžičku cukru a dusíme
3
Z mletého masa tvoříme kuličky, které vyválíme v mouce a osmahneme je na rozpáleném oleji na pánvi do zlatova
Hotové kuličky přidáme do kastrolu s omáčkou
Vše dusíme, dokud omáčka nezhoustne