návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Tmavé čokoládové těsto

Hodnoceno: 0x
40 ks porcí
do 1 hodiny
Tmavé čokoládové těsto
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Tmavé čokoládové těsto
Něco pro milovníky výraznějších čokoládových chutí a pro pestrost repertoáru. Celkem univerzální těsto, z něhož opět můžete tvarovat (klidně třeba tmavé rohlíčky, kuličky apod.), ale také ho vykrajovat či jím plnit formičky. Kořenění přizpůsobte svým chutím, kakao snese výraznější koření typu badyán či hřebíček.

Postup

  1. Na vále smíchejte mouku, kakao, cukr, mleté mandle nebo ořechy, vanilku a pak do ní rozdrobte máslo. Nejprve rychle zpracujte špičkami prstů na drobenku a pak spojte do těsta. Vytvarujte do bochánku nebo válečku a zabalené do fólie dejte do chladu odpočinout.
  2. Těsto nechte chvíli stát v pokojové teplotě. Pak ho na ploše poprášené moukou rozválejte na výšku 3 mm a vykrajujte z něj žádané tvary, například karty, které ozdobte mandlemi. Nebo tvary nechte bez ozdob a po upečení je spojte náplní. Těsto můžete také vtlačovat do formiček. Troubu předehřejte na 170 °C. 
  3. Cukroví klaďte na plech vyložený papírem na pečení a pečte asi 12 minut. Po upečení je případně spojte náplní, ozdobte polevou nebo vyklepněte z formiček a poprašte moučkovým cukrem a/nebo kakaem. 
PRIMA TIPY:
Náplň od babičky: Do pěny utřete 3 žloutky a 100 g moučkového cukru, přidejte 2 lžíce rybízové nebo malinové zavařeniny, pár kapek rumu, 150 g blanšírovaných mletých lískových oříšků, důkladně promíchejte a je-li třeba, zahustěte trochou mletých piškotů nebo naopak zřeďte trochou rumu.
Kakaová poleva: V misce zahřejte 50 g másla a promíchejte ho s 10 g kakaa. Svařte 100 g krupicového cukru ve 120 ml vody na sirup a pak ho tenkým pramínkem a za stálého míchání přilévejte k máslu s kakaem. Jakmile začne poleva houstnout, přelévejte jí pečivo.
Tmavé čokoládové těsto
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Tmavé čokoládové těsto
Síla křehkosti

Síla křehkosti – odhalte tajemství dokonalého křehkého těsta