Smažené tvarohové vločky
Zdroj: Moje sváteční pečení
Smažené tvarohové vločky
Zdroj:
Moje sváteční pečení
Překvapivě i smažené cukroví se před sto lety často připravovalo. Další zajímavostí je fakt, že sladké smažené kousky těsta se objevují napříč kuchyněmi celého světa. Horké, voňavé, křupavé dobroty chutnají všem. Jejich jediná nevýhoda je, že nejlepší jsou teplé, nelze je tedy skladovat. Poskytují však tak výjimečný zážitek, že je nejspíš během Vánoc vyzkoušíte alespoň jednou.
Postup přípravy
-
Máslo promíchejte s tvarohem, smetanou, strouhanou pomerančovou kůrou, solí, moukou a kypřicím práškem a vypracujte hladké nelepivé těsto. Přikryjte ho a nechte v lednici 1 hodinu odpočívat.
-
Těsto vyválejte po částech na pomoučeném válu na plát. Vykrájejte z něj vločky a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Uložte ho do lednice na 1–2 hodiny. A stejným způsobem pokračujte se zbylým těstem. V teple těsto rychle měkne a lepí se, proto ho vyvalujte a vykrajujte po částech.
-
V rendlíku zahřejte olej (na 160 °C) a vločky v něm postupně osmažte dozlatova. Vyjměte je, nechte okapat na papírové utěrce.
-
V misce promíchejte cukr a skořici a osmažené hvězdičky v ní obalte. Nejlepší jsou čerstvé.
Smažené tvarohové vločky
Zdroj: Moje sváteční pečení
Smažené tvarohové vločky
Zdroj:
Moje sváteční pečení