reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Smažené tvarohové vločky
Autor: Moje sváteční pečení Smažené tvarohové vločky

Smažené tvarohové vločky

Hodnoceno: 3x
Překvapivě i smažené cukroví se před sto lety často připravovalo. Další zajímavostí je fakt, že sladké smažené kousky těsta se objevují napříč kuchyněmi celého světa. Horké, voňavé, křupavé dobroty chutnají všem. Jejich jediná nevýhoda je, že nejlepší jsou teplé, nelze je tedy skladovat. Poskytují však tak výjimečný zážitek, že je nejspíš během Vánoc vyzkoušíte alespoň jednou.
do 1 hodiny
35 ks porcí

reklama

Postup

  1. Máslo promíchejte s tvarohem, smetanou, strouhanou pomerančovou kůrou, solí, moukou a kypřicím práškem a vypracujte hladké nelepivé těsto. Přikryjte ho a nechte v lednici 1 hodinu odpočívat. 
  2. Těsto vyválejte po částech na pomoučeném válu na plát. Vykrájejte z něj vločky a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Uložte ho do lednice na 1–2 hodiny. A stejným způsobem pokračujte se zbylým těstem. V teple těsto rychle měkne a lepí se, proto ho vyvalujte a vykrajujte po částech. 
  3. V rendlíku zahřejte olej (na 160 °C) a vločky v něm postupně osmažte dozlatova. Vyjměte je, nechte okapat na papírové utěrce. 
  4. V misce promíchejte cukr a skořici a osmažené hvězdičky v ní obalte. Nejlepší jsou čerstvé. 
Smažené tvarohové vločky
Autor: Moje sváteční pečení Smažené tvarohové vločky

reklama

Moje sváteční pečení
Josef Maršálek

Když cukrář Josef Maršálek v roce 2018 přijel do Prahy, způsobil doslova lavinu zájmu o moderní cukrařinu. Lze jej považovat za nejpovolanějšího ve svém oboru. Po studiu gymnázia se vyučil pekařem a cukrářem a zkušenosti odjel sbírat do světa – do britského Bathu i londýnského obchodního domu Harrods‘, kde připravoval dezerty i pro britskou královnu a stal se kuchařem roku. Luxusní cukrárnu založil a vedl v Indii, než se po mnoha letech vrátil do Prahy. Možná si ho pamatujete z poroty televizní soutěže Peče celá země. Kromě svých pamětí napsal i kuchařku Moderní česká cukrařina, ve které představil tradiční české zákusky v inovativním pojetí. Jeho novinka Moje sváteční pečení obsahuje 60 receptů na cukroví a další sváteční dobroty, které si pamatuje ze svého dětství. Nebyl by to ale Josef Maršálek, aby je nevylepšil v duchu moderní doby. 

Vydává nakladatelství XYZ