Ořechové řezy s rumovou polevou

Moje hodnocení
16x

Cukroví pro všechny milovníky vlašských ořechů. Tvoří základ těsta i náplně a ještě šťavnaté čtverečky zdobí! Jakmile je ochutnáte, možná se vám v mysli vynoří vzpomínka na Vánoce u babičky, protože tohle je typická ukázka prvorepublikového cukroví a rodinného pokladu, který se dědí. 

1 porce
90 minut
česká

Těsto

Náplň

Poleva

Postup přípravy

  1. Hlubší plech vyložte pečicím papírem. Žloutky vyšlehejte s cukrem do hladké pěny, trvá to zhruba 20 minut. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do žloutkové směsi zapracujte ořechy a pozvolna vmíchejte sníh. Těsto rozetřete do připraveného plechu a pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 6–8 minut, až zrůžoví. Vyjměte a nechte zchladnout.
  2. Na náplň prošlehejte máslo s cukrem, zašlehejte vejce a ořechy.
  3. Vychladlé těsto podélně prořízněte, jeden plát potřete krémem a přiklopte druhým plátem.
  4. Na polevu vmíchejte cukr do rumu, přidejte citronovou kůru a pozvolna přilévejte po lžičkách horkou vodu a míchejte, až je poleva hladká a tekutá. Přelijte ji přes plněné pláty, nožem naznačte na povrchu mřížku a každý čtvereček ozdobte půlkou vlašského ořechu. Uložte alespoň na 1 hodinu do lednice ztuhnout.
  5. Vyjměte, rozkrájejte na čtverce podle naznačené mřížky a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty