Suroviny
- máslo 180 g
- cukr 60 g
- med 6 lžic
- hladká mouka 240 g
- ořechy (např. vlašské ořechy, pekany, lískové ořechy nebo mandle)
Postup přípravy
- Rozehřejte troubu na 160 °C.
- Nejprve odvažte 180 g másla a vložte do mísy, ve které budete hníst těsto.
- Odvažte 60 g cukru a přendejte k máslu.
- K máslu a cukru přidejte 6 lžic medu.
- Také 240 g hladké mouky a 2 lžičky kypřicího prášku.
- Hníst můžete i ručně, je to na vás.
- Když je těsto důkladně propracované, vložte ho na 15–30 minut do ledničky. Zatuhne a bude se s ním lépe pracovat.
- Vypracujte cca 1–2 cm velkou kuličku, dle toho, jak chcete mít velké sušenky.
- Na každou kuličku položte jeden oříšek. Výborné jsou vlašáky, lískové, mandle i pekany. Ale je to čistě na vás.
- Sušenky vložte do trouby na cca 10 minut. Ale je to dle trouby, tak je hlídejte. Vyndávejte, když jsou krásně zlatavé.
- Ještě horké opatrně přendejte na mřížku. Tím se nezapaří, vystydnou a budou krásně křupavé.
- Podávejte se sklenkou mléka, tak chutnají nejlépe.
Medové sušenky s oříškem 2 Zdroj: Smoothcooking.cz
Medové sušenky s oříškem 3 Zdroj: Smoothcooking.cz