Medové sušenky s oříškem
Zdroj: Smoothcooking.cz
Medové sušenky s oříškem
Zdroj:
Smoothcooking.cz
Připravte si další cukroví do zásoby! Tyto medové sušenky jsou křehké, křupavé, tak akorát sladké a ten oříšek jim dodává skvělý šmrnc! :)
Postup přípravy
-
Rozehřejte troubu na 160 °C.
-
Nejprve odvažte 180 g másla a vložte do mísy, ve které budete hníst těsto.
-
Odvažte 60 g cukru a přendejte k máslu.
-
K máslu a cukru přidejte 6 lžic medu.
-
Také 240 g hladké mouky a 2 lžičky kypřicího prášku.
-
Hníst můžete i ručně, je to na vás.
-
Když je těsto důkladně propracované, vložte ho na 15–30 minut do ledničky. Zatuhne a bude se s ním lépe pracovat.
-
Vypracujte cca 1–2 cm velkou kuličku, dle toho, jak chcete mít velké sušenky.
-
Na každou kuličku položte jeden oříšek. Výborné jsou vlašáky, lískové, mandle i pekany. Ale je to čistě na vás.
-
Sušenky vložte do trouby na cca 10 minut. Ale je to dle trouby, tak je hlídejte. Vyndávejte, když jsou krásně zlatavé.
-
Ještě horké opatrně přendejte na mřížku. Tím se nezapaří, vystydnou a budou krásně křupavé.
-
Podávejte se sklenkou mléka, tak chutnají nejlépe.
Medové sušenky s oříškem 2
Zdroj: Smoothcooking.cz
Medové sušenky s oříškem 2
Zdroj:
Smoothcooking.cz
Medové sušenky s oříškem 3
Zdroj: Smoothcooking.cz
Medové sušenky s oříškem 3
Zdroj:
Smoothcooking.cz