Suroviny
- máslo (+ trochu na pánev) 90 g
- mouka 90 g
- mléko 1 l
- pepř
- muškátový oříšek
- toustový chléb 8 plátků
- šunka (kvalitní, např. farmářská) 200 g
- plátkový sýr 150 g
- vejce 4 ks
Postup přípravy
- Připravte si bešamel. V kastrolku rozpusťte máslo, posypte moukou a 2 minuty míchejte jíšku.
- Poté za stálého míchání přilévejte mléko, nechte dojít k varu a vařte asi 10 minut. Bešamel musí být hustý. Ochuťte pepřem a muškátovým oříškem.
- Jeden plátek toustu potřete připraveným bešamelem, navrch položte šunku a sýr a přiklopte druhým toustem, který je z vnitřní strany také potřený bešamelem.
- Troubu předehřejte na 160 °C. Na pánvi rozehřejte máslo, položte toust a minutku restujte. Poté otočte na druhou stranu a pánev dejte do trouby na 5 až 7 minut.
- Připravte si volská oka, které položte na zapečené tousty a servírujte.