Suroviny
- dýně 1 kus
- cibule 1 kus
- pepř 1 špetka
- vývar z vepřové kosti 1 dávka
- olej 1 dávka
- zakysaná smetana 1 kus
- smetana ke šlehání 1 kus
- dýňová semínka 1 dávka
- bylinky 1 dávka
- máslo 2 lžička
Postup přípravy
Uvaříme si vývar, který necháme zchladnout
V hrnci si osmahneme cibuli částečně na oleji a částečně na másle
Až zrůžoví, tak přidáme dýni nakrájenou na malé kousky
Orestujeme ji asi 3 minuty a pak přidáme vývar (dle uvážení a hustoty) a dusíme
Až bude dýně měkká, tak ji tyčovým mixérem rozmixujeme na hladký krém a přidáme smetanu na šlehání a 2 lžičky másla
Chvilku povaříme a naservírujeme na talíř či do misky a ozdobíme zakysanou smetanou a jednou snítkou jakékoliv bylinky, kterou máme rádi
Posypeme dýňovými semínky