Krém
- tvaroh 250 g
Korpus
- jogurt (bílý - volitelné ) 150 ml
Postup přípravy
Do kastrůlku dáme vodu, zahřejeme a přidáme povolené máslo a kakao. Mícháme, dokud se máslo nerozpustí.
Do mísy dáme mouku, cukr, vejce, podmáslí nebo jogurt, přidáme vodu s kakaem a vlažným máslem, vymícháme do hladka a přidáme jedlou sodu, pořádně promícháme a těsto dáme do vymazané pečící formy o průměru 24 cm, vložíme do předem rozpálené, ideálně horkovzdušné trouby zapnuté na 150 stupňů. Pečeme asi 45 minut, vyzkoušíme špejlí. Pokud se těsto už nelepí, je korpus hotový.
Krém: Vychlazenou smetanu ke šlehání vyšleháme se ztužovačem, přidáme mascarpone, tvaroh a cukr, lehce promícháme.
Máslový krém: Čtvrt litru mléka dáme do kastrůlku, necháme přejít varem, přidáme zbytek mléka, ve kterém smícháme pudink a cukr. Uvaříme pudink, kastrůlek přikryjeme fólií a necháme vychladnout. Máslo a pudink vyšleháme do jemného krému.
Dort rozkrájíme na pláty, zdobicím pytlíkem uděláme vždy okraj máslovým krémem, dovnitř rozprostřeme krém s malinami a postupujeme až do posledního plátu dortu. Dort potřeme zbytkem krému a necháme vychladit v lednici. Poté pokryjeme rozváleným fondánem a ozdobíme.