Poleva
- mléčná čokoláda 400 g
Nugát
- kondenzované mléko 60 g
- máslo 60 g
- třtinový cukr 150 g
- arašídové máslo (100% ) 70 g
- arašídy (pražené solené ) 150 g
Karamel
- třtinový cukr 100 g
- máslo 24 g
- kondenzované mléko 200 g
Postup přípravy
- Dvě střední zapékací formy vyložte pečicím papírem.
- Ve vodní lázni rozpusťte 200 g čokolády, kterou opatrně vytvořte první vrstvu tyčinek – nalijte ji a rozvrstvěte na pečicí papír do zapékací formy.
- Nyní dejte na chvilinku do mrazáku a vytvořte nugát.
- Cukr s máslem zahřejte na pánvi, jakmile se cukr rozpustí, přidejte kondenzované mléko, arašídové máslo a posekané arašídy.
- Formy vytáhněte z mrazáku a nugátovou vrstvu naneste na ztuhlou čokoládu a opět dejte do mrazáku.
- Nyní vytvořte karamel. Na pánvi rozhřejte cukr a jak začne karamelizovat, přidejte na kousky pokrájené máslo a kondenzované mléko. Vše zahřívejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Karamelovou vrstvu naneste na arašídovou a opět dejte formy do mrazáku.
- Nakonec ve vodní lázni rozpusťte zbylých 200 g mléčné čokolády, kterou navrstvěte na karamelovou vrstvu a dejte na 15 minut do mrazáku.
- Poté formy přendejte do lednice a nechte hodinu tuhnout.
- Po hodině můžete nakrájet tyčinky a ihned si na nich pochutnávat.
- Uchovávejte v lednici.
Domácí Snickers 2 Zdroj: Miluji svůj život