Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Kam za jídlem
Kam za jídlem

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Secret of Raw chutná nejlépe zasyrova

Secret of Raw chutná nejlépe zasyrova

Secret of Raw chutná nejlépe zasyrova Zdroj: archiv

  • Zavřít
Secret of Raw chutná nejlépe zasyrova

Secret of Raw chutná nejlépe zasyrova Zdroj: archiv

Objevit tajemství syrové stravy se před třemi lety rozhodlo jedno mladé nadšené duo. Jan Plajner a Eva Kavková hledali větší seberealizaci ve svých životech. A jak se jim to povedlo? Odpověď najdete v projektu Secret of Raw, který poznáte zasyrova i na našem festivalu Jakože, cože?!.

Seznam.cz banner

Vitariánství pod 42 stupňů Celsia

Tento směr výživy je založený na příjmu jen tepelně neupravených potravin. Nejčastěji vitariáni konzumují jen produkty rostlinného původu jako zeleninu, ovoce, ořechy, semena, naklíčené obilí a luštěniny. Někteří z nich pak rozlišují roční období a v zimě pak zařazují i mléčné výrobky z kozího nebo ovčího mléka. Z vašeho jídelníčku však vyškrtněte maso a ryby, protože vitariáni pojídají jen tzv. živé jídlo, které neprošlo tepelnou úpravou nad 42 stupňů Celsia. Vitariáni totiž mají za to, že právě tento stupeň může za zničení enzymů, které podle nich tvoří život.

Nová životní cesta, nový životní styl

Jana a Evu jejich životní pouť přivedla právě k vitariánství, i když Eva už s tímto výživovým směrem začala o něco dříve.

Jan pracoval v reklamě čtvrtým rokem a Eva už mnoho let v realitách.

„Řekli jsme si, že raw food je krásný směr, který je v ČR hodně ´underground´, takže ho dostaneme na povrch a do povědomí. Od začátku jsme chtěli tento způsob stravování přiblížit široké veřejnosti a ukázat, že je možné k tomu přistoupit lidsky, moderně, a dá se tak pohodlně žít.“

Pověz mi, co jíš, a já ti řeknu…

Secret of Raw není jen o jejich restauraci, i když tu si vybrali jako základní stavební kámen celého projektu. Zaměřují se i na kurzy, vzdělávání v oblasti stravování a přístupu k životu, do budoucna plánují i ozdravné raw centrum.

„Restaurace je skvělý začátek, lidé si můžou přijít, ochutnat a zamilovat se do jídla samotného. Ostatní většinou přichází automaticky. V žádném případě nechceme dogmaticky říkat, že „raw“ je jediná cesta a musí jí každý jít. My nabízíme tu možnost, otvíráme dveře – každý může buď nakouknout anebo vstoupit. Rozhodnutí musí přijít zevnitř, my ho iniciujeme.“

Slaďte chutě, ale nebojte se experimentů

Eva s Janem tvrdí, že Secret of Raw nás přesvědčí, že raw jídla jsou nejenom zdravá, ale i chutná, rozmanitá a sladěná s naším tělem. Oba jsou však i otevření novým věcem, a to zejména v gastronomii. Přijali výzvu a potvrdili účast na našem food festivalu Jakože, cože?!, který je založen na netradičních spojeních chutí, které se mohou zdát na první pohled neslučitelné, ale nakonec dokážou vytvořit nezapomenutelnou harmonii.

Vyzkoušejte oblíbený recept z nabídky Secret of Raw:

Řepové špagety s kysaným zelím a křenovou omáčkou
Recepty

Řepové špagety s kysaným zelím a křenovou omáčkou

22

FRESH hlásí účast na festivalu! JAKOŽE, COŽE?!

Dokážete si představit, že křen, kysané zelí a řepa mohou být delikatesou a výživným obědem? Secret of Raw přesvědčí vaše chuťové pohárky na historicky prvním ročníku food festivalu Jakože,cože?!, kde vás čeká spousta neobvyklých chuťových kombinací.

Ve dnech 4.–5. října 2014 na vás čekají workshopy, například s mistrem molekulární kuchyně Petrem Koukolíčkem, nebo škola vaření Chef Parade, experimentální menu vyhlášených restaurací Saké, Dish, Secret of Raw, Oblaca, Snails daya jiné. Na festivalu budete moci také ochutnat novinku v oblasti sladkých dobrot, čokolády Milka LU a Milka TUC v netradičním kabátě a mnoho dalšího.Všechny kulinářské divy po celý víkend najdete na náměstíčku Piazza Domino na Andělu od 11.00–20.00.

Viděli jste někdy, jak vypadá a chutná štrúdl nebo drink v jiném skupenství? Ne? Tak to musíte dorazit.

Těšíme se na vás a neobvyklým chutím zdar!

VSTUP NA FESTIVAL JE ZDARMA

Více na FB food festivalu Jakože,cože?!

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky ovoce festival zelenina restaurace ořechy food festival luštěnina obilniny stupeň Celsia Eva Kavková

Návrhy pro vás

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo Předkrmy a chuťovky

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace Recepty

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace

Dušená vepřová líčka na houbách – křehké maso ve voňavé omáčce je ideální podzimní oběd na neděli Maso

Dušená vepřová líčka na houbách – křehké maso ve voňavé omáčce je ideální podzimní oběd na neděli

Bábovka s krémem à la dort – slavnostní dezert v netradiční podobě Sladké

Bábovka s krémem à la dort – slavnostní dezert v netradiční podobě

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod Maso

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány Maso

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši Polévky

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši

Jablečné cupcakes se skořicovým krémem podle Coolinářky Sladké

Jablečné cupcakes se skořicovým krémem podle Coolinářky


Přečtěte si také

Novinky
Zdeněk Pohlreich servíruje dvojitou porci novinek: nová kuchařka Super jednoduše – Těstoviny a vlastní YouTube kanál.

Zdeněk Pohlreich servíruje dvojitou porci novinek: nová kuchařka Super jednoduše – Těstoviny a vlastní YouTube kanál.

Soutěže Prostřeno!
Soutěžte s Prostřeno! o produkty Ziaja v hodnotě 1.000 Kč (20. - 23. 10. 2025)

Soutěžte s Prostřeno! o produkty Ziaja v hodnotě 1.000 Kč (20. - 23. 10. 2025)

Předkrmy a chuťovky
Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo

Soutěžící
Karolína Gorylová chce ukázat, že i miss umí vařit

Karolína Gorylová chce ukázat, že i miss umí vařit

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Naučte se triky, kde a jak skladovat čerstvé potraviny, aby vydržely co nejdéle

Naučte se triky, kde a jak skladovat čerstvé potraviny, aby vydržely co nejdéle

Recepty
Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace

Maso
Dušená vepřová líčka na houbách – křehké maso ve voňavé omáčce je ideální podzimní oběd na neděli

Dušená vepřová líčka na houbách – křehké maso ve voňavé omáčce je ideální podzimní oběd na neděli

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Kysané zelí jako přírodní probiotikum! Naučte se poznat to, které je skutečně zdraví prospěšné

Kysané zelí jako přírodní probiotikum! Naučte se poznat to, které je skutečně zdraví prospěšné

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem
6

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce Těstoviny

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Sladké
Bábovka s krémem à la dort – slavnostní dezert v netradiční podobě

Bábovka s krémem à la dort – slavnostní dezert v netradiční podobě

Jablečné cupcakes se skořicovým krémem podle Coolinářky Sladké

Jablečné cupcakes se skořicovým krémem podle Coolinářky

Makové řezy s povidly a čokoládovou polevou – vláčný moučník jako od babičky Sladké

Makové řezy s povidly a čokoládovou polevou – vláčný moučník jako od babičky

Recepty
Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace

Dušená vepřová líčka na houbách – křehké maso ve voňavé omáčce je ideální podzimní oběd na neděli Maso

Dušená vepřová líčka na houbách – křehké maso ve voňavé omáčce je ideální podzimní oběd na neděli

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod Maso

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod

Maso
Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny

Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve Vegetariánské

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl Maso

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši

Ořechová polévka s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou – originální chuťová kombinace na sváteční stůl Polévky

Ořechová polévka s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou – originální chuťová kombinace na sváteční stůl

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem Polévky

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Předkrmy a chuťovky
Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace Recepty

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod Maso

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod

Vegetariánské
Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem Polévky

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři Vegetariánské

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Sladké
Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení Sladké

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Maso
Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem Přílohy

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci Maso

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Tragédie na gymnáziu v Bystřici nad Pernštejnem: Třináctiletý chlapec zemřel po pádu z okna Špidla: SOCDEM prochází velkou krizí, budu kandidovat do vedení. Kdo chce být předsedou? PŘEHLEDNĚ: Alarm se spustil, korunu zahodili, policie má týden. Co víme o loupeži v Louvru?

prima-zeny

Farmář Kotek s rodinou nadchl první diváky: Skvělý projekt plný emocí a opravdovosti Mia vraždila ihned po kulatém stolu. Daniela zrádkyni podpořila, avšak nevědomky Další zrádce odhalen: Báru prozradila unavená tvář, pomohla i ďábelská Mia

prima-zoom

Obří Boeing smetl auto se dvěma lidmi Promyšlená loupež v Louvru trvala jen 7 minut. Nádherný šperk s 1 354 diamanty ale pachatelé ztratili při útěku Vysvětlení: Proč ve vlacích nejsou bezpečnostní pásy, když je používáme v autě i v letadle

prima-fresh

Zdeněk Pohlreich servíruje dvojitou porci novinek: nová kuchařka Super jednoduše – Těstoviny a vlastní YouTube kanál. Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo Naučte se triky, kde a jak skladovat čerstvé potraviny, aby vydržely co nejdéle

prima-cool

První fotky nové Příčné ulice Zaklínač vrazil do srdcí fanoušků další dýku. Představení oblíbené postavy připomíná fantasy parodii Proč lidé raději koukají na filmy na streamu, než aby šli do kina? Slavný spisovatel má velmi originální teorii

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Podzim vyzývá ke změně interiéru. Pohodlí domova navodí retro i skandinávský styl Ráj na zemi existuje. Vila, v níž žily hvězdy i spoluzakladatel Googlu, je k mání Trnky, jeřabiny, mišpule i dřínky zesládnou, až když zmrznou

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.