Suroviny
- červená řepa (středně velká) 8 ks (celkem asi 700 g)
Marináda
- jablečný ocet 4 lžíce
- olivový olej 4 lžíce
- pasta miso 4 lžíce
Křenová omáčka
- petržel (kořenová, menší) 1 ks
- křen (kořen) 1/4 ks
- citronová šťáva 1 lžíce
- sůl 1 lžička
Dokončení
- bílé kysané zelí 400 g
- sezamová semínka 1 lžička
- petrželka (najemno nasekaná)
Postup přípravy
- Řepu oloupejte na spiralizéru (někdy nazývaný jako vykrajovač na špagety) a udělejte z ní špagety.
- Ve větší míse připravte marinádu. Do octa vmíchejte olej a poté miso pastu. Míchejte, až se vše dobře spojí. Do marinády dejte připravené špagety, dobře promíchejte a nechte marinovat.
- Mezitím očistěte petržel a křen a obojí nakrájejte na kostičky. Vložte do mixéru, přidejte citronovou šťávu a umixujte (jemná struktura nevadí, přidá na rustikálnosti). Dochuťte solí.
- Marinované špagety dobře promíchejte s kysaným zelím. Rozdělte na jednotlivé porce, přidejte křenovou omáčku a dozdobte sezamem a petrželkou.