Suroviny
- cibule 2 kusy
- česnek 5 stroužků
- cizrna 500 g
- olej 1 dávka
- paprička 1 kus
- římský kmín 1 dávka
- koriandr 1 dávka
- kurkuma 1 dávka
- zázvor 3 plátky
- bobkový list 3 kusy
- sůl 1 lžička
Postup přípravy
Cizrnu namočíme jeden den dopředu
Poté vaříme, dokud nezměkne (cca 40minut) a následně přecedíme
Jemně si předehřejeme hrnec a nalijeme do něho olej, na kterém po prohřátí osmahneme pokrájenou cibuli, česnek a papričku, které před tím nakrájíme na plátky
Při smažení za stálého míchání postupně přidáme zázvor, sůl, bobkové listy, kurkumu, koriandr a římský kmín
Vše osmahneme tak, aby se nám cibule nezačala připalovat
Přidáme cizrnu a ještě asi dvě minuty mícháme
Vložíme do mísy a popřípadě můžeme pokapat limetkou nebo obohatit listovým salátem