Marek Kučera / Buddhovy misky

Žhavé citronové bábovičky

Moje hodnocení
25x

Teplé podzimní dny stále svádějí ke hrám. Děti se můžou vyřádit na pískovišti, vy si vyhrajte s těmihle neuvěřitelnými bábovičkami!

4 porce
90 minut
anglická

Náplň

Těsto

Postup přípravy

  1. Na krémovou náplň dejte citronovou šťávu, cukr, vejce a sůl do ohnivzdorné mísy, postavené na kastrol s mírně vroucí vodou. Ujistěte se, že se dno mísy nedotýká hladiny vody.

  2. Směs zlehka a stále promíchávejte po dobu 5 až 8 minut, až zhoustne a bude lesklá. Pak ji okamžitě přeceďte přes jemný cedník nebo síto do jiné mísy a zašlehejte do ní studené máslo, kostičku po kostičce tak, aby se každá zcela rozpustila, než přidáte další. Mísu přikryjte a dejte na 30 minut stranou vychladnout. Pak krém přesuňte do cukrářského sáčku a dejte do ledničky.

  3. Na těsto ušlehejte máslo s cukrem do nadýchané směsi. Vejce lehce prošlehejte a vlijte za stálého šlehání k máslu s cukrem. Přidejte citronovou kůru, jogurt a vanilku. Navrch prosejte mouku a zatřete ji jenom tak, až vznikne těsto.

  4. Troubu předehřejte na 190 °C. Formičky zlehka vytřete máslem a vysypte cukrem. Rozdělte do nich těsto tak, aby sahalo do poloviny výšky, trochu těsta si ponechte. Špičku zdobicího sáčku postavte do středu těsta a naplňte krémem tak, aby byly formičky ze dvou třetin plné. Navrch rozdělte zbylé těsto a formičky postavte na plech.

  5. Bábovičky pečte 15 až 20 minut. Jakmile budou upečené, objeďte okraje formiček nožem, abyste je uvolnili. Pak je vyklopte na talíře a poprašte moučkovým cukrem.

PRIMA TIP: Nemusíte vlastnit cukrářský sáček, abyste bábovičky (které jsou svěží verzí ikonických čokoládových báboviček „se žhavým srdcem“) naplnili – vystačíte si se silnějším plastovým sáčkem, kterému před použitím odstřihnete roh. Krém vytlačujte pevně a rovnoměrně.

Zdroj receptu

Marek Kučera / Buddhovy misky

Marek Kučera / Buddhovy misky

Zvládnout zdravé stravování tak, aby vám chutnalo a abyste se těšili na každou další porci, není jednoduché.

Když navíc nechcete jíst pořád dokola to samé a hledáte rozmanitost a pestrost, je to téměř nemožné. Téměř...

Tato kniha vám dokáže, že to zvládnout jde, navíc celkem snadno.

Autorka Kateřina Enders jde ale ještě dál - nesnaží se jen za každou cenu nasytit tělo, dodržuje i určitou estetiku stravování, protože jídlo by mělo uspokojit i vaši mysl. Přesně tak fungují veškeré recepty na pohankové, rýžové, špaldové, quinoa, ovesné, jáhlové a amaranotové kaše, které tu najdete. Odkazují na tradiční pokrmy, ovšem ve vylepšeném moderním pojetím. Obsahují spoustu ovoce, zeleniny, ořechů i semínek, a tak vašemu tělo dodají vše, co potřebuje.


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů