Tereza Pánková ,
S vášní pro jídlo

Citronové řezy

Moje hodnocení
21x

Řezy jsou v česku jako dezert velmi populární! Často se připravují s kakaem nebo tvarohem. My pro vás dnes máme takovou svěžejší kombinaci: tvaroh s citronovým krémem! :)

1 porce
90 minut

Linecké těsto

  • hladká mouka 200 g
  • vejce 2 ks (cca 400–450 g)
  • máslo (změklé) 100 g (cca dva stonky)
  • cukr 130 g
  • prášek do pečiva 1/2 sáčku

Tvarohová vrstva

  • tučný tvaroh 500 g
  • ricotta 250 g
  • vejce 1 ks
  • kukuřičný škrob 2 lžíce
  • cukr 100 g

Citronová vrstva

  • citronová šťáva asi 75 ml
  • vejce 2 ks
  • cukr 120 g
  • mouka 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Ze surovin na těsto uhněťte pomocí hnětače linecké těsto.
  2. Těsto pomocí prstů vmáčkněte na spodek plechu.
  3. Tvarohy vyšlehejte společně s ricottou.
  4. Postupně do tvarohové směsi zašlehávejte vejce, škrob a cukr.
  5. Připravenou tvarohovou vrstvu nalijte na linecké těsto a uhlaďte tak, aby všude byla stejně vysoká.
  6. Troubu předehřejte na 180 °C a koláč pečte 45 minut.
  7. Mezitím si připravte citronový krém. Na ten společně prošlehejte citronovou šťávu, vejce, cukr a postupně přisypávejte mouku, aby vznikl hladký krém.
  8. Po 45 minutách pečení koláč vyndejte, nalijte na něj připravený citronový krém a dopékejte ještě asi 15 minut, aby citronová vrstva ztuhla.
  9. Upečený koláč nechte vychladnout a teprve potom ho krájejte na jednotlivé porce.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty