Citronové řezy
Zdroj: S vášní pro jídlo
Citronové řezy
Zdroj:
S vášní pro jídlo
Postup přípravy
-
Ze surovin na těsto uhněťte pomocí hnětače linecké těsto.
-
Těsto pomocí prstů vmáčkněte na spodek plechu.
-
Tvarohy vyšlehejte společně s ricottou.
-
Postupně do tvarohové směsi zašlehávejte vejce, škrob a cukr.
-
Připravenou tvarohovou vrstvu nalijte na linecké těsto a uhlaďte tak, aby všude byla stejně vysoká.
-
Troubu předehřejte na 180 °C a koláč pečte 45 minut.
-
Mezitím si připravte citronový krém. Na ten společně prošlehejte citronovou šťávu, vejce, cukr a postupně přisypávejte mouku, aby vznikl hladký krém.
-
Po 45 minutách pečení koláč vyndejte, nalijte na něj připravený citronový krém a dopékejte ještě asi 15 minut, aby citronová vrstva ztuhla.
-
Upečený koláč nechte vychladnout a teprve potom ho krájejte na jednotlivé porce.
Citronové řezy 2
Zdroj: S vášní pro jídlo
Citronové řezy 2
Zdroj:
S vášní pro jídlo