Na těsto
- mouka 550 ml
Na náplň
- vepřové maso 100 g
Na omáčku
- voda 1 dávka
Postup přípravy
1. Z vody a mouky vypracujeme těsto, které je třeba důkladně propracovat. Necháme je odpočinout a mezitím si vytvoříme náplň. 2. Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájeným pórkem (část zelené natě si necháme do omáčky) a lehce uvařeným čínským zelím. Přidáme zázvor, sůl, sójovou omáčku, olej a vodu. Dobře promícháme.3. Z těsta tvoříme válečky a ukrajujeme malé kousky. Z nich tvoříme malé placičky, které pak válečkem vyválíme na tenčí placky o průměru 6 - 7cm. Na střed takto vzniklé placky klademe lžičku náplně. Ručně tvoříme taštičku a hotové taštičky klademe stranou na pomoučený vál.4. Větší počet hotových taštiček poklademe na rozpálený olej na pánvi. Opečeme do zlatova a zalejeme vodou – cca do půli taštiček – když se voda odpaří, znovu zalijeme. Přiklopíme poklicí a znovu čekáme, až se voda odpaří. Poté teplé podáváme, ochutíme omáčkou a s ní také servírujeme. Ideálně jíme hůlkami. K nim chutná následující
Okurkový salát s kmínem
K exotickému asijskému pokrmu se dobře chutí salát s nevšedním kořenímIngredience: 4 salátové okurky, 12 lžic oleje,12 lžic octa,cukr dle chuti, 4 lžičky mletého kmínusůlpostup:Okurky oloupeme a nakrájíme na širší kolečka. Vytvoříme „trojitá“ kolečka – tzn., že dvakrát nakrojíme tenké kolečko a až potřetí zcela dokrojíme. Okurky smícháme se zálivkou ze zbylých ingrediencí. Necháme v lednici uležet.