Najděte si recept
Na co máte chuť?

Krémová cibulačka
Suroviny (4 porce)
- cibule 1,2 kg
- suché bílé víno 200 ml
- zeleninový vývar 800–1000 ml
- tymián 3 snítky
- sůl, pepř, cukr
- máslo 50 g
- olej 3 lžíce
- 33% smetana (není nutná)
Postup
- Ve velkém hrnci nechte rozpustit olej, máslo a zahřejte.
- Cibuli zbavte slupky a nakrájejte nahrubo. Přidejte do hrnce a na středním plameni restujte dohněda.
- Přidejte víno a nechte odpařit všechen alkohol.
- Zalijte vývarem a povařte ještě 10 minut.
- K rozmixování polévky můžete použít jak tyčový mixér, tak mixér stolní.
- Přidejte tymián zbavený tvrdého stonku a rozmixujte dohladka.
- Ochutnejte a dochuťte solí, pepřem, popřípadě cukrem.
- Ke zjemnění polévky můžete použít trochu 33% smetanyu.
Kitchen story
… aneb manželé v kuchyni!
Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…
Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.