Krémová cibulačka

Moje hodnocení
6x

Klasická cibulová polévka trochu jinak. Postup přípravy je v podstatě stejný, jen ji ve finále rozmixujete! A právě to polévce dodá správnou krémovou konzistenci. :)

4 porce
60 minut

Suroviny

  • cibule 1,2 kg
  • suché bílé víno 200 ml
  • zeleninový vývar 800–1000 ml
  • tymián 3 snítky
  • sůl, pepř, cukr
  • máslo 50 g
  • olej 3 lžíce
  • 33% smetana (není nutná)

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci nechte rozpustit olej, máslo a zahřejte.
  2. Cibuli zbavte slupky a nakrájejte nahrubo. Přidejte do hrnce a na středním plameni restujte dohněda.
  3. Přidejte víno a nechte odpařit všechen alkohol.
  4. Zalijte vývarem a povařte ještě 10 minut.
  5. K rozmixování polévky můžete použít jak tyčový mixér, tak mixér stolní.
  6. Přidejte tymián zbavený tvrdého stonku a rozmixujte dohladka.
  7. Ochutnejte a dochuťte solí, pepřem, popřípadě cukrem.
  8. Ke zjemnění polévky můžete použít trochu 33% smetanyu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kitchen Story

Kitchen Story

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.


Přečtěte si také

Recepty