Cibulové čatní
Zdroj: archiv receptyschuti.cz
Cibulové čatní
Zdroj:
archiv receptyschuti.cz
Sladko-slano-kyselo-pikantní marmeláda z červené cibule je naprosto geniální věc, kterou můžete servírovat k masu, sýrům nebo klidně přidejte lžíci do zeleninových či luštěninových polévek, kterým dodá úžasný šmrnc. Náš horký tip - přidejte trochu cibulády na sýrové chlebíčky nebo do sýrových sendvičů či do burgerů.
Postup přípravy
-
Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.
-
Na pánvi rozpusťte olej a máslo a nechte cibuli zesklovatět. Přidejte vinný ocet, balzamikový krém, jalovec, tymián, rozmarýn, sůl a pepř podle chuti. Za stálého míchání restujte, dokud cibule nezačne karamelizovat (15-20 minut).
-
Nakonec přidejte povidla, promíchejte a čatní na pánvi 2 - 3 min poduste.
-
Hotové čatní dejte do sklenic a ještě horké uzavřete.
Cibulové čatní 2
Zdroj: archiv receptyschuti.cz
Cibulové čatní 2
Zdroj:
archiv receptyschuti.cz