Najděte si recept
Na co máte chuť?

Cibulové čatní
Sladko-slano-kyselo-pikantní marmeláda z červené cibule je naprosto geniální věc, kterou můžete servírovat k masu, sýrům nebo klidně přidejte lžíci do zeleninových či luštěninových polévek, kterým dodá úžasný šmrnc. Náš horký tip - přidejte trochu cibulády na sýrové chlebíčky nebo do sýrových sendvičů či do burgerů.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- červená cibule 5 ks
- červený vinný ocet 3 lžíce
- balzamikový krém 1 lžíce
- jalovec 3 kuličky
- tymián 3 snítky
- rozmarýn 1 snítka
- máslo 3 lžíce
- olivový olej 3 lžíce
- povidla Hamé 2 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.
- Na pánvi rozpusťte olej a máslo a nechte cibuli zesklovatět. Přidejte vinný ocet, balzamikový krém, jalovec, tymián, rozmarýn, sůl a pepř podle chuti. Za stálého míchání restujte, dokud cibule nezačne karamelizovat (15-20 minut).
- Nakonec přidejte povidla, promíchejte a čatní na pánvi 2 - 3 min poduste.
- Hotové čatní dejte do sklenic a ještě horké uzavřete.