archiv receptyschuti.cz

Cibulové čatní

Moje hodnocení
40x

Sladko-slano-kyselo-pikantní marmeláda z červené cibule je naprosto geniální věc, kterou můžete servírovat k masu, sýrům nebo klidně přidejte lžíci do zeleninových či luštěninových polévek, kterým dodá úžasný šmrnc. Náš horký tip - přidejte trochu cibulády na sýrové chlebíčky nebo do sýrových sendvičů či do burgerů.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • červená cibule 5 ks
  • červený vinný ocet 3 lžíce
  • balzamikový krém 1 lžíce
  • jalovec 3 kuličky
  • tymián 3 snítky
  • rozmarýn 1 snítka
  • máslo 3 lžíce
  • olivový olej 3 lžíce
  • povidla Hamé 2 lžíce
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.
  2. Na pánvi rozpusťte olej a máslo a nechte cibuli zesklovatět. Přidejte vinný ocet, balzamikový krém, jalovec, tymián, rozmarýn, sůl a pepř podle chuti. Za stálého míchání restujte, dokud cibule nezačne karamelizovat (15-20 minut).
  3. Nakonec přidejte povidla, promíchejte a čatní na pánvi 2 - 3 min poduste.
  4. Hotové čatní dejte do sklenic a ještě horké uzavřete.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv receptyschuti.cz


Přečtěte si také

Recepty