Suroviny
- červená cibule 5 ks
- červený vinný ocet 3 lžíce
- balzamikový krém 1 lžíce
- jalovec 3 kuličky
- tymián 3 snítky
- rozmarýn 1 snítka
- máslo 3 lžíce
- olivový olej 3 lžíce
- švestková povidla (Hamé) 2 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.
- Na pánvi rozpusťte olej a máslo a nechte cibuli zesklovatět. Přidejte vinný ocet, balzamikový krém, jalovec, tymián, rozmarýn, sůl a pepř podle chuti. Za stálého míchání restujte, dokud cibule nezačne karamelizovat (15-20 minut).
- Nakonec přidejte povidla, promíchejte a čatní na pánvi 2 - 3 min poduste.
- Hotové čatní dejte do sklenic a ještě horké uzavřete.
Cibulové čatní 2 Zdroj: archiv receptyschuti.cz