Na carpaccio
- hovězí maso 1 dávka
- olej 1 dávka
- sůl 1 dávka
Na domácí pizza pečivo
- droždí 1 dávka
- olej 1 dávka
- mozzarella 1 dávka
- česnek 1 dávka
- bazalka 1 dávka
Postup přípravy
Carpaccio připravujeme tak, že očištěné maso posypeme pepřem a zabalíme do potravinářské folie a alobalu
Dáme je hluboce zamrazit
Na talíř nakapeme kvalitní olivový olej a poklademe tenké plátky hovězího masa
Nejlépe nakrájené nářezovým kráječem
Osolíme, opepříme, zasypeme rukolou a hoblinami z parmazánu
Znovu zakápneme olejem
Na domácí italské pečivo si dáme do vody droždí, olivový olej, sůl a cukr, potom přidáme hladkou mouku a vypracujeme těsto, které necháme vykynout 24 hodin
Z těsta vyválíme placku velkou jako pizza, zasypeme ji lehce mozzarellou
Do rozpálené trouby na 250 °C vložíme placku na pečicím papíře
Pečeme do zlatova
Mezitím si smícháme panenský olivový olej s nasekanou bazalkou a česnekem
Pečivo potřeme a podáváme teplé k studenému hovězímu masu