4
- pirožky
3
- pepř 1 špetka
- piniová semínka 50 g
Head
- smetana 1 g
- strouhanka 50 g
- rajče 3 kusy
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1
Uděláme si rajčatovou omáčku
Na rajčeti uděláme křížek a dáme je na 30 – 60 sekund do vroucí vody
Poté je vložíme do vody s ledem a rajčata oloupeme
Nakrájíme na malé kousky
V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme sůl, pepř, rajčata a 8 minut vaříme
2
Uděláme si bešamel
V hrnci/pánvi rozpustíme máslo na mírném ohni
Přidáme mouku
Opatrně přiléváme mléko a stále asi 6 minut
Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek
3
Na špenátovou náplň si dáme do mixéru špenát, přidáme stroužek česneku, sůl, pepř, parmezán, smetanu, strouhanku, piniová semínka a šleháme, dokud se nevytvoří kaše
4
Trubičky naplníme, na plech rozetřeme vrstvy bešamelu s rajčatovou šťávou, na to rozmístíme pirožky, navrch opět bešamel a rajčatovou šťávu, pokryjeme parmezánem a mozzarellou a dáme péct do trouby na 13-14 minut na 200 stupňů
Před servírováním ozdobit čerstvou bazalkou